utorak, 1. lipnja 2010.

U akciji protiv dilera drogom uhapšeni i policajac, političar i profesor


Pripadnici policijskih snaga Bosne i Hercegovine zaplijenili su na širem mostarskom području droge u vrijednosti od skoro 400 hiljada KM, potvrdio je za 24sata.info portparol Tužiteljstva BiH, Boris Grubešić.

„U ranim jutarnjim satima, iza ponoći, na širem području Mostara, provedena je akcija po nalogu tužitelja iz posebnog Odjela za organizirani kriminal Tužiteljstva BiH.

Radi se o akciji usmjerenoj na otkrivanje osoba, osumnjičenih za krijumčarenje opojnih droga. Tokom akcije lišeno je slobode osam osoba. Te osobe će biti u zakonskom roku predate postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i odlučiti o pokretanju prijedloga za pritvor“, rekao je Grubešić za 24sata.info.

Prema njegovim riječima, najvjerovatnije će svih osam osoba biti zadržano u daljnjem pritvoru. Zaplijenjeno je oko 30 kg opojne droge „skunk“. Među osobama lišenih slobode je i jedan aktivni policijski službenik.

„Ta količina opojne droge od oko 30 kg „skunka“ na ilegalnom tržištu zemalja Zapadne Evrope košta više od 200.000 eura.

Ovo je jedna akcija, koja ima međunarodni aspekt, a u realizaciji su osim pripadnika SIPA-e učestvovali i MUP-a ZHK, odnosno Policijske stanice Grude, gdje su lišene dvije osobe“, rekao je portparol Tužiteljstva BiH, Boris Grubešić.

U sinoćnjoj akaciji suzbijanja trgovine i rasturanja narkotika koju je provela SIPA uz tehničku potporu policije MUP-a HNŽ-a uhićeni su, među ostalima, krim. inspektor PU Čapljina Vedran Falak i v.d. predsjednika Mladeži HDZ-a 1990 Zvonko Perić zbog 25 kilograma droge skunka.

Kako FENA neslužbeno doznaje od izvora bliskih policiji, uhićeni su još i profesor u Srednjoj školi Stolac Miro Šutalo, Zoran Rebac, Stanko Savić i još jedna osoba iz Banja luke te dva državljana Crne Gore. Navedeni su uhićeni tijekom primopredaje droge kod benzinske crpke u mjestu Masline, općina Stolac. Sinoćnju akciju potvrdio je i glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.

(InfoNeretva)

0 comments:

Objavi komentar