utorak, 23. kolovoza 2011.

Koledž ujedinjenog svijeta upisao šestu generaciju polaznika

MOSTAR -- Novoupisani učenici šeste generacije Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWCiM) stigli su u Mostar gdje od danas, za njih počinje intenzivna orjentacijska sedmica, saopšteno je iz tog koledža.

U šestu generaciju UWCiM- a upisano je ukupno 74 učenika, koji dolaze iz 29 zemalja širom svijeta. Od ukupnog broja učenika, njih 35.oro je iz gradova širom Bosne i Hercegovine.

 Tokom orjentacijske sedmice, učenici će se pobliže upoznati s misijom UWC-a u Mostaru, Programom međunarodne mature, izabrati predmete koje će studirati u sljedeće dvije godine, naučiti nešto više o režimu života u učeničkim rezidencijama, te saznati više o Mostaru i Bosni i Hercegovini.

Za nove učenike će biti organizovani i brojni zabavni sadržaji, kako bi im prvi dani boravka u Mostaru ostali u najljepšem sjećanju.

Orjentacijska sedmica započet će službenom dobrodošlicom, koju za nove učenike organizuju njihove kolege u Omladinskom kulturnom centru „Abrašević“ u utorak, s početkom u 19 sati, prenose BH portali.

Nastava u UWCiM-u će službeno započeti u četvrtak, 1. septembra. U školskoj 2011/2012 godini, UWCiM će na dvije godine Programa međunarodne mature pohađati ukupno 125 učenika iz 35 zemalja.

Inače, ove školske godine Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru obilježava značajnu godišnjicu, petu godinu postojanja. Službeno obilježavanje petogodišnjice rada bit će održano u novembru, kada se na proslavi očekuju svi oni koji su pomogli otvaranju i izgradnji ove jedinstvene obrazove institucije u Bosni i Hercegovini.

(InfoNeretva)

0 comments:

Objavi komentar